Na 12 kousků
Příprava 30 minut
Suroviny:
- 80 g nastrouhaného parmezánu nebo švýcarského sýra
- 150 g hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- čerstvě mletý pepř
- sladká mletá paprika
- 1 vejce
- 100 g studeného másla nebo margarínu
- kondenzované mléko
- mletá paprika podle chuti
Mouku prošijeme na vál a uprostřed uděláme důlek. Smícháme sýr, koření a vejce. Tuto směs dáme do důlku a smícháme s částí mouky na hustou kaši. Máslo nebo margarín nakrájíme na kousky, položíme na kaši a zakryjeme zbylou moukou. Směrem od středu rychle vypracujeme ze všech surovin hladké těsto. Pokud se těsto lepí, dáme je na chvilku do chladu. Pak těsto rozválíme, vyřízneme čtverce (asi 5×5 cm), které ještě jednou rozřízneme, aby vznikly trojúhelníčky. Ty položíme na vymaštěný plech, potřeme kondenzovaným mlékem a posypeme mletou paprikou. Vsuneme na plechu do předehřáté trouby a pečeme při 180 – 200 °C (horní/spodní ohřev), 160 – 180 °C v horkovzdušné troubě.
Poslední tip, trik či komentář