Na 4 porce budeme potřebovat:
- 4 filety,
1/2 malé okurky,
1 lžíci kapar,
1 lžíci nakrájené pažitky,
1/2 lžíce nasekaného kopru,
1 šalotku pokrájenou najemno,
2 lžíce olivového oleje,
1 lžíci citronové šťávy,
sůl,
pepř,
4 křepelčí vejce
Bliny:
- 400 ml mléka,
- 100 g hladké mouky,
- 1vejce,
- špetku soli,
- 10 g droždí,
- 2 lžíce kapar
Z mléka, hladké mouky, vejce, soli a droždí zaděláme těsto husté jako na lívance. Přidáme do něj posekané kapary a necháme ho v teple vykynout.
Filety nakrájíme. Okurku oloupeme, vykrojíme středy a zbytek nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy dáme kousky filetů a okurky. Přidáme kapary, pažitku, kopr, šalotku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a promícháme.
Na pánvi na lívance upečeme z vykynutého těsta malé bliny. Pak na pánev vyklepneme křepelčí vejce a upečeme je. Na talíř dáme bliny, na ně vrstvu pstružího tatara, pak opečené křepelčí vejce a nakonec ozdobíme malým salátkem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/tatar-z-uzeneho-pstruha-s-kaparovymi-bliny-18-8-2009.html
Poslední tip, trik či komentář