reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tatar z uzeného pstruha s kaparovými bliny

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 4 filety,
    1/2 malé okurky,
    1 lžíci kapar,
    1 lžíci nakrájené pažitky,
    1/2 lžíce nasekaného kopru,
    1 šalotku pokrájenou najemno,
    2 lžíce olivového oleje,
    1 lžíci citronové šťávy,
    sůl,
    pepř,
    4 křepelčí vejce

Bliny:

  • 400 ml mléka,
  • 100 g hladké mouky,
  • 1vejce,
  • špetku soli,
  • 10 g droždí,
  • 2 lžíce kapar

Z mléka, hladké mouky, vejce, soli a droždí zaděláme těsto husté jako na lívance. Přidáme do něj posekané kapary a necháme ho v teple vykynout.
Filety nakrájíme. Okurku oloupeme, vykrojíme středy a zbytek nakrájíme na drobné kostičky. Do mísy dáme kousky filetů a okurky. Přidáme kapary, pažitku, kopr, šalotku, olivový olej, citronovou šťávu, sůl, pepř a promícháme.
Na pánvi na lívance upečeme z vykynutého těsta malé bliny. Pak na pánev vyklepneme křepelčí vejce a upečeme je. Na talíř dáme bliny, na ně vrstvu pstružího tatara, pak opečené křepelčí vejce a nakonec ozdobíme malým salátkem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/tatar-z-uzeneho-pstruha-s-kaparovymi-bliny-18-8-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.