Suroviny:
- 300 g zelených fazolek
- 400 g vařených brambor
- 100 g slaniny
- 1 citron
- 2 vařená vejce
- 1 velká cibule
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 lžička hořčice
- sůl, pepř
- olivový olej
- petržel
Na pánvi opečeme proužky slaniny do křupava, přidáme pokrájenou cibuli.
Citronovou šťávu a olivový olej vyšleháme v zálivku. Přidáme hořčici, med, petržel, teplé pokrájené brambory, vařené fazolové lusky, slaninu s cibulí. Vše promícháme, opepříme, osolíme.
Zdobíme kapií a vařeným vejcem.
Zdroj: TEPLÝ BRAMBOROVÝ SALÁT SE ZELENÝMI FAZOLEMI; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 02.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář