reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Těstoviny s čerstvou rajčatovou omáčkou

Ingredience

  • Základní omáčka
  • Listová petržel
  • Těstoviny
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Rajčata
  • Máslo
  • Parmazán
  • Sůl
  • Pepř

Těstoviny začneme vařit v osolené vodě. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Česnek rozmáčkneme a orestujeme. Přidáme rajčata a v restování pokračujeme. Až budou rajčata pouštět šťávu, přidáme omáčku, máslo a dál mícháme. Po chvilce přidáme těstoviny a nakrájenou petržel.

Základní rajčatová omáčka
Ingredience

  • 2 kg vyzrálých masitých rajčat
  • Řapíkatý celer
  • Mrkev
  • Bazalka
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Sůl
  • Pepř

Oloupaný česnek rozmáčkneme a vhodíme na rozpálený olivový olej. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k česneku. Oloupaná rajčata nakrájíme, vhodíme do hrnce a zamícháme. Přidáme bazalku. Povaříme a po chvíli rozmixujeme. Opepříme, osolíme a omáčku máme hotovou.

Zdroj: Těstoviny s čerstvou rajčatovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1842-testoviny-s-cerstvou-rajcatovou-omackou/ [On-line 22.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.