reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Těstoviny s minifrikadelkami

Pro 4 osoby

  • 1 cibule
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 dóza rajčat (850 ml)
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce nastrouhané petrželky
  • sůl
  • pepř
  • 400 g míchaného mletého masa
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce strouhanky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 400g vřetének
  • event. černé olivy na plátky

1. Cibuli oloupeme, nasekáme a v hrnci ji necháme na 2 lžících oleje zesklovatět. Polovinu odložíme stranou. Do hrnce přidáme rajčata i s nálevem, bobkový list a petrželku a vše osolíme, opepříme a 15 minut povaříme. Bobkový list vyjmeme.
2. Smícháme mleté maso, žloutek, strouhanku, tymián a zbylou cibuli, sůl a pepř. Z těsta vytvoříme kuličky a opečeme je ve zbylém oleji.
3. Mezitím uvaříme vřeténka ve slané vodě podle návodu na obalu. Olivy dáme prohřát
do omáčky. Těstoviny slijeme a podáváme je s omáčkou, ozdobené bazalkou a rajčaty.
Příprava: asi 25 minut

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.