- 4 vejce
- 1 Moravanka
- 10 dkg majonézy
- 1 lžíce čiré želatiny
- sůl
- 5 dkg měkkého salámu
- červené kapie
Ze zeleniny odlijeme lák do kastrůlku, přisypeme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím nadrobno nasekáme zeleninu, nakrájíme salám a kapie a vše smícháme v misce s majonézou. Přidáme na osminky nakrájená vajíčka a osolíme. Nabobtnalou želatinu na mírném ohni, za občasného míchání, zahříváme k bodu varu. Pozor, nesmí se začít vařit! Rozpuštěnou želatinu necháme trochu vychladnout a pak ji nalijeme do misky se zeleninou a vejci a promícháme. Za stálého míchání vlijeme do malých krabiček a necháme ztuhnout.
Podávejte s čerstvým pečivem.
Poslední tip, trik či komentář