4 porce
- ½ kg ztvrdlého bílého chleba
- 1 větší okurka
- 5 rajčat
- 2 červené cibule
- 6 polévkových lžic olivového oleje
- 1 svazeček čerstvé bazalky
- 1 polévková lžíce červeného vinného octa
Ztvrdlý chléb máčíme 10 minut ve studené vodě, potom z něho vodu vyždímáme a chleba rozlámeme na kousky.
Okurku tence nakrájíme nebo nastrouháme. Rajčata nakrájíme na útlé dílky a zbavíme je jadérek. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
Všechny uvedené suroviny smícháme, posypeme je čerstvě umletým pepřem a nadrobno nasekanou bazalkou a osolíme. Zakapeme 4 polévkovými lžícemi olivového oleje a opatrně celou tuto směs protřepeme. Vložíme do chladničky, aby se nám salát dobře vychladil.
Před podáváním vychlazený salát zalijeme ještě dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje a jednou polévkovou lžící vinného octa.
Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3705
Poslední tip, trik či komentář