reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Toskánský chlebový salát – Menu „Bifidus”

4 porce

  • ½ kg ztvrdlého bílého chleba
  • 1 větší okurka
  • 5 rajčat
  • 2 červené cibule
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • 1 svazeček čerstvé bazalky
  • 1 polévková lžíce červeného vinného octa

Ztvrdlý chléb máčíme 10 minut ve studené vodě, potom z něho vodu vyždímáme a chleba rozlámeme na kousky.

Okurku tence nakrájíme nebo nastrouháme. Rajčata nakrájíme na útlé dílky a zbavíme je jadérek. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka.

Všechny uvedené suroviny smícháme, posypeme je čerstvě umletým pepřem a nadrobno nasekanou bazalkou a osolíme. Zakapeme 4 polévkovými lžícemi olivového oleje a opatrně celou tuto směs protřepeme. Vložíme do chladničky, aby se nám salát dobře vychladil.

Před podáváním vychlazený salát zalijeme ještě dvěma polévkovými lžícemi olivového oleje a jednou polévkovou lžící vinného octa.

Zdroj: TV Paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3705

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.