4 porce
- 600 g filetu z tresky
- sůl
- 1 velká cibule
- olej
- 80 g parmezánu
Bešamel
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 0,5 l mléka
- 1 citron
Filet tresky naporcujeme, lehce osolíme a ve vyhřáté troubě na 175 °C 10 minut zapečeme.
Máslo rozpustíme, vmícháme mouku, osmahneme, za stálého míchání vlijeme studené mléko, zavaříme, ochutíme citronovou šťávou a kůrou. Krátce provaříme a necháme zchladnout.
Cibuli osmahneme na oleji dozlatova, parmezán nastrouháme.
Na dno zapékacích misek poklademe bešamel, navršíme tresku, na ni cibulku, parmezán a opět bešamel. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 210−220 °C dozlatova.
Zdroj: Treska zapékaná v bešamelu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1677-treska-zapekana-v-besamelu/ [On-line 06.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář