reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Treska zapékaná v bešamelu

4 porce

  • 600 g filetu z tresky
  • sůl
  • 1 velká cibule
  • olej
  • 80 g parmezánu

Bešamel

  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 0,5 l mléka
  • 1 citron

Filet tresky naporcujeme, lehce osolíme a ve vyhřáté troubě na 175 °C 10 minut zapečeme.

Máslo rozpustíme, vmícháme mouku, osmahneme, za stálého míchání vlijeme studené mléko, zavaříme, ochutíme citronovou šťávou a kůrou. Krátce provaříme a necháme zchladnout.

Cibuli osmahneme na oleji dozlatova, parmezán nastrouháme.

Na dno zapékacích misek poklademe bešamel, navršíme tresku, na ni cibulku, parmezán a opět bešamel. Zapékáme ve vyhřáté troubě na 210−220 °C dozlatova.

Zdroj: Treska zapékaná v bešamelu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1677-treska-zapekana-v-besamelu/  [On-line 06.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.