reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Třešňová bublanina

24 kousků:

  • 250 g másla nebo margarínu
  • 250 g jemného cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 5 vajec
  • 1 vanilkový cukr
  • lžička citrónové kůry
  • špetka soli
  • 600 g vypeckovaných třešní
  • máslo na vymazání
  • mouka na prosypání třešní a vysypání formy

Změklé máslo vyšleháme s 1/2 cukru dohladka. Za stálého míchání přidáváme postupně žloutky, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého přidáme zbytek cukru. Sníh pak vmícháme společně s moukou do vyšlehaného základu.
Do pekáče rozetřeme těsto. Třešně osušíme, lehce je prosypeme moukou a rozložíme je na těsto. Pečeme asi 40 minut při 170 °C dorůžova.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.