reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Třešňový koláč

Třešňový koláč
Rozpis na 12 kousků:

  • 180 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vody
  • citronová kůra

Náplň:

  • 8 vajec
  • 180 g moučkového cukru
  • 350 ml smetany na šlehání
  • 300 g třešní
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce griotky

Na ozdobení:

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 150 g třešní

1. Hladkou mouku promícháme s cukrem, přidáme změklé máslo, jedno vejce, lžíci vody a jemně nastrouhanou citronovou kůru. Zpracujeme hladké těsto a necháme ho v chladu asi hodinu odležet.
2. Z těsta vyválíme kulatý plát, který vložíme do vymazané kulaté formy. Okraje těsta zvedneme a dno propícháme vidličkou. Pečeme při 200°C asi 10 – 15 minut.
3. Třešně omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Cukr a vejce vyšleháme do pěny, přidáme smetanu, rozmixované třešně a ochutíme griotkou a citronovou šťávou.
4. Upečený korpus potřeme rozšlehaným vejcem a krátce zapečeme při 160°C. Do korpusu nalijeme třešňovou směs a pečeme asi 40 minut do ztuhnutí hmoty. Upečený koláč ozdobíme vyšlehanou smetanou a čerstvými třešněmi.
Doba přípravy: 80 minut
1 porce: 1880kJ/386 kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.