4 porce
- 4 hrsti ječných krup
- 50 g másla
- hrst sušených datlí
- hrst sušených fíků
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- hrst mandlí
- hrst vlašských ořechů
- špetka soli
- mletá skořice
- mletý zázvor
- 250 ml vody
- med
- citron
- čerstvá nebo sušená máta
Kroupy propláchneme, uvaříme doměkka a scedíme. Na másle osmahneme nakrájené sušené ovoce a ořechy, vmícháme kroupy, osmahneme, ochutíme kořením. (Pro lepší stravitelnost můžeme před tepelnou úpravou sušené ovoce i ořechy namočit do vlažné vody, před úpravou scedíme.)
V teplé vodě (do 40 °C) rozmícháme med, ochutíme citronovou šťávou a mátou. Na talíři přeléváme směs krup a ořechů medovou vodou ochucenou citronem.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=859
Poslední tip, trik či komentář