4 porce
- 2 uzení pstruzi vcelku
- 15 dkg salátu lollo rosso
- 15 dkg salátu ruccola
- 15 dkg ředkviček
- 1 dl olivového oleje
- 0,5 dl balzámového octa
- 5 dkg mandlí nakrájených na plátky
- 4 plátky toustového chleba
- sůl
- barevný pepř
Listy obou druhů salátu natrháme do salátové mísy a přidáme na plátky nakrájené ředkvičky.
Plátky mandlí mírně opražíme na pánvi. Salát osolíme a vmícháme opražené mandle. Ochutíme olivovým olejem a balzámovým octem.
Ryby nakrájíme do požadovaného tvaru a opečeme plátky toustového chleba.
Před podáváním upravíme na talíři nejprve plátky chleba. Doprostřed talíře položíme salát a na něj upravíme plátky pstruha.
Zdobíme petrželovou natí, opraženými mandlemi a nakonec vše zakapeme malým množstvím olivového oleje.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3587
Poslední tip, trik či komentář