Zvlášť jemný je vanilkový krém s fíky.
8 kousků:
- 4 vejce
- 350g másla
- 150 g cukru
- 1 jablko
- 125g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 50 g nasek, mandli
- 175 ml mléka
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lahvičky s vanilkovým aroma
- 4 fíky
Vejce oddělíme. Z bílků ušleháme sníh, žloutky umí¬cháme do pěny. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme. K žloutkům přidáme mouku, prášek do pečiva, mandle, mléko, skořici a nakonec sníh. Upečeme 3 vafle. Ušleháme do pěny 2 vejce s 100 g cukru, ohřejeme ve vodní lázni, přidáme 250 g másla a aroma a umícháme krém. Omyjeme fíky, jeden nakrájíme na čtvrtky, ostatní na kousky. Na 2 vafle nastříkáme po dvou kroužcích krému a na ně dáme kousky fíků. Vafle složíme na sebe a přidáme třetí. Ozdobíme ji zbylým krémem a čtvrtkami fíků.
Příprava: asi 45 minut
Na osobu: 520 kcai; 2170 kJ; bílkoviny: 7 g; tuky: 38 g; sacharidy: 36 g; cholesterol: 208 mg
Poslední tip, trik či komentář