Potřebujeme:
- 2 celá kuřecí prsíčka
- mirin (dezertní japonské víno)
- 4 hlavičky hub šitake (lze nahradit sušenými)
- 2 lžíce zeleného hrášku
- 1 pórek
Směs na vytvoření sedliny:
- 4 vajíčka
- 2 hrnečky vývaru
- 1 lžíci saké (rýžové víno)
- 1 lžíce mirinu
- 1 lžičku soli
- 1 lžíci sojové omáčky
Na ozdobu:
- zelené listy micuba, nebo lísteček libečku, či zelené petrželky
Kuřecí prsíčka, houby a pórek nakrájíme na nudličky a krátce uvaříme ve vodě ochucené mirinem a solí. Rozmícháme vajíčka s vychladlým vývarem, saké, mirinem, solí a sójovou omáčkou. Do připravených misek dáme kuřecí maso, houbové proužky, trochu zeleného hrášku, proužky pórku a zalijeme scezenou směsí. Misky zakryjeme víčkem a dáme na pařák. Nejdříve asi 5 minut dáme na silnější oheň, který pak zmírníme, a dalších 20 minut necháme vařit v páře. Podáváme s výhonky a rýží.
Zdroj: Vaječná sedlina s kuřetem – Čawan Muši; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5693-tescoma-s-chuti-vajecna-sedlina-s-kuretem-cawan-musi/ [On-line 06.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář