reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vaječná sedlina s kuřetem – Čawan Muši

Potřebujeme:

  • 2 celá kuřecí prsíčka
  • mirin (dezertní japonské víno)
  • 4 hlavičky hub šitake (lze nahradit sušenými)
  • 2 lžíce zeleného hrášku
  • 1 pórek

Směs na vytvoření sedliny:

  • 4 vajíčka
  • 2 hrnečky vývaru
  • 1 lžíci saké (rýžové víno)
  • 1 lžíce mirinu
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžíci sojové omáčky

Na ozdobu:

  • zelené listy micuba, nebo lísteček libečku, či zelené petrželky

Kuřecí prsíčka, houby a pórek nakrájíme na nudličky a krátce uvaříme ve vodě ochucené mirinem a solí. Rozmícháme vajíčka s vychladlým vývarem, saké, mirinem, solí a sójovou omáčkou. Do připravených misek dáme kuřecí maso, houbové proužky, trochu zeleného hrášku, proužky pórku a zalijeme scezenou směsí. Misky zakryjeme víčkem a dáme na pařák. Nejdříve asi 5 minut dáme na silnější oheň, který pak zmírníme, a dalších 20 minut necháme vařit v páře. Podáváme s výhonky a rýží.

Zdroj: Vaječná sedlina s kuřetem – Čawan Muši; TV Nova Tescoma s chutí  http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5693-tescoma-s-chuti-vajecna-sedlina-s-kuretem-cawan-musi/ [On-line 06.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.