reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vánoční pečený filet z kapra

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 filety z kapra,
    1 lžíci olivového oleje,
    sůl, pepř,

Salsa:

  • 2 velká rajčata červená,
  • 2 rajčata černá,
  • 4 rajčata žlutá,
  • 4 cherry rajčata,
  • 1 lžíci olivového oleje,
  • 4 sušená cherry rajčata,
  • 1 šalotka,
  • 1/2 lžičky lístků tymiánu,
  • špetka mořské soli,
  • 1/2 svazku pažitky

Filety z kapra lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a opečeme na grilovací pánvi z obou stran. Opečené filety přendáme na talíř, přidáme máslo a dáme dopéct do trouby při 200 °C asi 4 minuty.

Připravíme tomatovou salsu. Velká rajčata nakrájíme na kostičky, cherry rajčata na půlky. Na pánvi zahřejeme olej a zesklovatíme na něm šalotku nakrájenou najemno. Přidáme tymián, nakrájená rajčata. Osolíme mořskou solí, zasypeme posekanou pažitkou a sundáme z ohně.

Z bramborového pyré vytvoříme na talíř nok, přiložíme k němu opečený filet kapra a tomatovou salsu a zakápneme omáčkou choron, tedy bérnskou omáčkou s tomatovým protlakem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/vanocni-peceny-filet-z-kapra-21-12-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.