Na 4 porce potřebujeme:
- 4 filety z kapra,
1 lžíci olivového oleje,
sůl, pepř,
Salsa:
- 2 velká rajčata červená,
- 2 rajčata černá,
- 4 rajčata žlutá,
- 4 cherry rajčata,
- 1 lžíci olivového oleje,
- 4 sušená cherry rajčata,
- 1 šalotka,
- 1/2 lžičky lístků tymiánu,
- špetka mořské soli,
- 1/2 svazku pažitky
Filety z kapra lehce potřeme olejem. Osolíme, opepříme a opečeme na grilovací pánvi z obou stran. Opečené filety přendáme na talíř, přidáme máslo a dáme dopéct do trouby při 200 °C asi 4 minuty.
Připravíme tomatovou salsu. Velká rajčata nakrájíme na kostičky, cherry rajčata na půlky. Na pánvi zahřejeme olej a zesklovatíme na něm šalotku nakrájenou najemno. Přidáme tymián, nakrájená rajčata. Osolíme mořskou solí, zasypeme posekanou pažitkou a sundáme z ohně.
Z bramborového pyré vytvoříme na talíř nok, přiložíme k němu opečený filet kapra a tomatovou salsu a zakápneme omáčkou choron, tedy bérnskou omáčkou s tomatovým protlakem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/vanocni-peceny-filet-z-kapra-21-12-2009.html
Poslední tip, trik či komentář