- 500 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 200 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 180 g másla
- 250 g tvarohu
- 3 lžíce rumu
- 100 g rozinek
- 100 g sekaných ořechů
- 100 g kandovaného ovoce
- 50 g másla na potření
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr na obalení
Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto, ze kterého vytvoříme dva válečky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.
Ihned po upečení potřeme štolu rozpuštěným máslem a obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Vychladlé štoly zabalíme natěsno do alobalu a necháme 2−4 týdny uležet.
Štola je sladká, přesladká, plná ořechů, rozinek a kandovaného ovoce.
Zdroj: klucivakci.cz http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=209%20562%2022190/0033&premiera=1&deid=1137&recept=692
Poslední tip, trik či komentář