reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vánoční štola

  • 500 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 180 g másla
  • 250 g tvarohu
  • 3 lžíce rumu
  • 100 g rozinek
  • 100 g sekaných ořechů
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 50 g másla na potření
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr na obalení

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto, ze kterého vytvoříme dva válečky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.

Ihned po upečení potřeme štolu rozpuštěným máslem a obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Vychladlé štoly zabalíme natěsno do alobalu a necháme 2−4 týdny uležet.
Štola je sladká, přesladká, plná ořechů, rozinek a kandovaného ovoce.

Zdroj: klucivakci.cz http://www.ceskatelevize.cz/program/detail.php?idec=209%20562%2022190/0033&premiera=1&deid=1137&recept=692

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.