reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vege portobello burger

4 porce

  • 4 portobella
  • 4 lžíce másla
  • snítka rozmarýnu
  • 4 housky

Petrželové pesto

  • 4 hrsti petržele
  • 2 lžíce slunečnicového semínka
  • 50 g parmezánu
  • asi 100 ml olivového oleje
  • 4 lžíce omáčky à la ratatouille

Nejprve si připravíme malé množství ratatouille na způsob originálního provensalského receptu. Je to nejpracnější část receptu, ale stojí za to, poněvadž vegetariánská kombinace s portobellem a pestem je výtečná. Anebo si jeden den k obědu či večeři ratatouille připravte a dejte stranou do sklenice potřebné množství, uchovejte v lednici a druhý den si připravte tyto vegetariánské burgery.

Lístky petržele spolu se slunečnicovými semínky, nalámaným parmezánem a olejem rozmixujeme do omáčkové konzistence. Na přepuštěném másle se snítkou rozmarýnu opečeme portobella z obou stran. Současně prohřejeme rozkrojené housky.

Na půlku housky navršíme lžíci ratatouille, opečené portobello, potřeme petrželkovým pestem a zakryjeme druhou polovinou housky.

Zdroj: Vege portobello burger; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1816-vege-portobello-burger/  [On-line 17.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.