4 porce
- 4 portobella
- 4 lžíce másla
- snítka rozmarýnu
- 4 housky
Petrželové pesto
- 4 hrsti petržele
- 2 lžíce slunečnicového semínka
- 50 g parmezánu
- asi 100 ml olivového oleje
- 4 lžíce omáčky à la ratatouille
Nejprve si připravíme malé množství ratatouille na způsob originálního provensalského receptu. Je to nejpracnější část receptu, ale stojí za to, poněvadž vegetariánská kombinace s portobellem a pestem je výtečná. Anebo si jeden den k obědu či večeři ratatouille připravte a dejte stranou do sklenice potřebné množství, uchovejte v lednici a druhý den si připravte tyto vegetariánské burgery.
Lístky petržele spolu se slunečnicovými semínky, nalámaným parmezánem a olejem rozmixujeme do omáčkové konzistence. Na přepuštěném másle se snítkou rozmarýnu opečeme portobella z obou stran. Současně prohřejeme rozkrojené housky.
Na půlku housky navršíme lžíci ratatouille, opečené portobello, potřeme petrželkovým pestem a zakryjeme druhou polovinou housky.
Zdroj: Vege portobello burger; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1816-vege-portobello-burger/ [On-line 17.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář