6 porcí
- ½ hrnku fazolí adzuki
- ½ hrnku jáhel
- olivový olej
- 1 jarní cibulka
- 1 kapie
- 4 stroužky česneku
- sušená bazalka, oregano
- špetka směsi peperoncino
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce worcesterské omáčky
- sůl
- 6 tortill nebo rýžových papírů
Příloha
- lístky ledového salátu
- čerstvá paprika
- kysaná zelenina
Omáčka z tofu
- 100 g neochuceného tofu
- olivový olej
- kvašená okurka
- ½ menší červené cibule
- lák z okurek
- sůl
S přípravou začneme den předem, kdy si namočíme fazole, alespoň přes noc.
Druhý den vodu slijeme a fazole uvaříme doměkka, scedíme.
Jáhly spaříme a uvaříme doměkka. Vaříme mírným varem pod pokličkou, během vaření nemícháme.
Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou jarní cibulku, kapii a plátky česneku, přidáme špetku peperoncina, osmahneme, vmícháme fazole a jáhly, osmahneme a dobře rozmačkáme.
Směs dochutíme bazalkou, oreganem, sójovou a worcesterskou omáčkou a solí.
Na tortilly navršíme fazolovou směs, nakrájenou čerstvou zeleninu, pokapeme omáčkou z tofu, zabalíme a podáváme
Tofu rozmixujeme s olivovým olejem, smícháme s nadrobno nakrájenou okurkou a cibulí, naředíme lákem z okurek, podle chuti osolíme.
Pro ty, kteří drží bezlepkovou dietu, doporučujeme zabalit směs do rýžových papírů. Ty před použitím namočíme do teplé vody, jakmile změknout, přendáme na utěrku a plníme směsí.
Zdroj: Vegetariánský wrap; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1164 [On-line 07.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář