- 1 kapr (počítáme s 1000 g)
- sůl
- 2 lžíce citrónové šťávy
Na obalení:
- asi 150g hladké mouky
- 3 vejce
- 150g strouhanky
- olej
Očištěného a dobře omytého kapra osušíme čistou utěrkou a nakrájíme na porce (podkovy) přibližně 1,5 cm široké. Jednotlivé porce po obou stranách pečlivě osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi půl hodiny odležet.
Odleželé porce masa obalíme v hladké mouce, dokonale rozšlehaných vejcích a strouhance.
Na pánvi rozpálíme olej a obalené kapří podkovy osmažíme na mírném ohni dozlatova. Smažíme po obou stranách asi 6 minut. Hotové ryby pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme s bramborovým salátem a zdobíme citronem a koprem.
Poslední tip, trik či komentář