Ingredience
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 20 g másla
- 400 g mraženého listového špenátu
- 2 dl smetany
- Sůl
- Pepř
- 8 vařených vajec
- 100 g tvrdého sýra
- 500 g těsta na pizzu
- 2 lžíce strouhanky
- 1 vejce na potření
Na věnec s vejci si rozpůlíme vařená vejce a nastrouháme sýr. Na pánvi s máslem dosklovata orestujeme cibuli a česnek, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a obsah necháme zredukovat. Potom přidáme rozmražený vymačkaný špenát, chvíli společně prohřejeme, pánev sundáme z ohně a necháme chladnout.
Těsto na pizzu rozválíme na plát. Posypeme strouhankou a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Na těsto naklademe špenát, na něj naskládáme vejce a vše posypeme sýrem. Uděláme závin a z něj vytvoříme do formy věnec. Věnec pečeme 25 minut na 200 stupňů.
Zdroj: Věnec s vejci a špenátem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2582-venec-s-vejci-a-spenatem/ [On-line 26.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář