reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Věnec s vejci a špenátem

Ingredience

  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 20 g másla
  • 400 g mraženého listového špenátu
  • 2 dl smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • 8 vařených vajec
  • 100 g tvrdého sýra
  • 500 g těsta na pizzu
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 vejce na potření

Na věnec s vejci si rozpůlíme vařená vejce a nastrouháme sýr. Na pánvi s máslem dosklovata orestujeme cibuli a česnek, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a obsah necháme zredukovat. Potom přidáme rozmražený vymačkaný špenát, chvíli společně prohřejeme, pánev sundáme z ohně a necháme chladnout.

Těsto na pizzu rozválíme na plát. Posypeme strouhankou a okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Na těsto naklademe špenát, na něj naskládáme vejce a vše posypeme sýrem. Uděláme závin a z něj vytvoříme do formy věnec. Věnec pečeme 25 minut na 200 stupňů.

Zdroj: Věnec s vejci a špenátem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2582-venec-s-vejci-a-spenatem/ [On-line 26.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.