4 porce
- 5 lžic olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- mořská sůl
- 4 kotlety s kostí a s panenkou
- 500 g vepřových jater
- hrst plocholisté petrželky
- 3 snítky tymiánu
- 5 lžic olivového oleje
- 1 malá cibule
- 2 lžíce dijonské hořčice
- čerstvě mletý pepř
- mořská sůl
- 300 g gazdovského špeku
- 4 menší rajčata
- 2 větší cibule
Z olivového oleje, drceného česneku, nasekané chilli papričky a mořské soli vymícháme marinádu, do které vložíme kotlety a necháme naložené 12–24 hodin v chladu.
Sekané bylinky smícháme s olivovým olejem, přidáme najemno nakrájenou cibuli, hořčici, ochutíme pepřem. Do této směsi naložíme na plátky nakrájená játra alespoň na jednu hodinu.
Máme-li maso a játra marinované, můžeme je grilovat, na gril vložíme nejprve kotlety, jakmile je otočíme, na gril vložíme játra a silnější plátky špeku a taktéž je z obou stran upečeme. Spolu s játry a slaninou přidáme na kraj grilu i půlky cibulí a rajčat. Po upečení vše osolíme, podáváme s bylinkovou bagetou.
Bylinková bagetka
- 1 bageta
- 100 g másla
- 2 hrsti čerstvých bylinek (petrželka, tymián, pažitka)
- 2 lžíce kapary
- sůl
Bagetky rozkrojíme a potřeme utřeným máslem s nasekanými bylinkami, kapary a solí.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-21.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=787
Poslední tip, trik či komentář