reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřový mix gril

4 porce

  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • mořská sůl
  • 4 kotlety s kostí a s panenkou
  • 500 g vepřových jater
  • hrst plocholisté petrželky
  • 3 snítky tymiánu
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 malá cibule
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • čerstvě mletý pepř
  • mořská sůl
  • 300 g gazdovského špeku
  • 4 menší rajčata
  • 2 větší cibule

Z olivového oleje, drceného česneku, nasekané chilli papričky a mořské soli vymícháme marinádu, do které vložíme kotlety a necháme naložené 12–24 hodin v chladu.

Sekané bylinky smícháme s olivovým olejem, přidáme najemno nakrájenou cibuli, hořčici, ochutíme pepřem. Do této směsi naložíme na plátky nakrájená játra alespoň na jednu hodinu.

Máme-li maso a játra marinované, můžeme je grilovat, na gril vložíme nejprve kotlety, jakmile je otočíme, na gril vložíme játra a silnější plátky špeku a taktéž je z obou stran upečeme. Spolu s játry a slaninou přidáme na kraj grilu i půlky cibulí a rajčat. Po upečení vše osolíme, podáváme s bylinkovou bagetou.

Bylinková bagetka

  • 1 bageta
  • 100 g másla
  • 2 hrsti čerstvých bylinek (petrželka, tymián, pažitka)
  • 2 lžíce kapary
  • sůl

Bagetky rozkrojíme a potřeme utřeným máslem s nasekanými bylinkami, kapary a solí.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-21.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=787

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.