reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Višňové řezy s karamelovou polevou

8 porcí

  • 5 dkg droždí
  • špetka cukru
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 1 dl mléka
  • 40 dkg mouky
  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 2 polévkové lžíce práškového cukru
  • 3 polévkové lžíce smetany
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 1 polévková lžíce rozpuštěného másla
  • 20 dkg višní
  • skořice a práškový cukr na višně
  • 10 dkg krystalového cukru
  • 2 dl smetany
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lusk vanilky
  • 1 polévková lžíce škrobové moučky

Droždí rozdrobíme do malého množství vlažného mléka, přisypeme polévkovou lžíci mouky a špetku cukru.

Těsto připravíme ze 40 dkg mouky, do které nastrouháme citronovou a pomerančovou kůru, přidáme práškový cukr, smetanu a dvě vajíčka. Přilijeme rozpuštěné máslo, přihodíme vykynuté droždí a vše důkladně propracujeme. Těsto hněteme a mícháme tak dlouho, dokud nebude zcela hladké a nezačnou se v něm vytvářet bubliny.

Hotové těsto nalijeme na strouhankou vysypaný plech. Višně obalíme ve skořicovém cukru, aby nezapadaly do těsta.

Pečeme v troubě při teplotě 170 °C, přibližně 30 až 35 minut.

Zatímco se těsto peče, připravíme karamelovou polevu. V kastrolu rozpustíme za častého míchání krystalový cukr. Přilijeme smetanu, promícháme a přivedeme k varu. Ochutíme vanilkovým cukrem, respektive vanilkovým aroma. Škrobovou moučku rozmícháme v malém množství vody a nalijeme do polevy. Ještě jednou přivedeme k varu a pak necháme vychladnout.

Upečené těsto rozkrájíme na kostky a pokapeme karamelovou polevou. Řezy můžeme ozdobit rozinkami a plátky jablek.

Zdroj: TV Paprika Upečme si něco http://tvpaprika.hu/cs/node/3913

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.