Suroviny :
- 1 malý květák
- 1 naporcované kuře
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 lžíce mouky
- sůl
- muškátový oříšek
- 1 vajíčko
- strouhanka
- k podávání: široké nudle
1) Květák rozebereme na růžičky, dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou tak aby byl ponořený, trošku osolíme a vaříme cca 5 minut, pak vypneme.
2) Na oleji si zesklovatíme cibulku, na ní pak opečeme naporcované kuře, osolíme, trošku podlijeme vývarem z květáku a dusíme ¾ hodiny na mírném plameni. Pak kuře vyndáme na teplé místo, vydušenou šťávu zaprášíme 1 lžící mouky, rozmícháme, a minutku provaříme. V tuto chvíli můžeme z omáčky procedit cibulku, pokud ji tam nemáme rádi.
3) Potom slijeme vodu z květáku, květák dáme do omáčky, vrátíme tam i maso, přidáme trošku muškátového oříšku, a společně dodusíme cca 3 minuty.
4) Strouhankové knedlíčky se k tomu hezky chuťově hodí, ale nemusí jich bejt moc – není to příloha, tou jsou až široké nudle. Rozmícháme si vajíčko se špetkou soli a vmícháváme do něj strouhanku tak dlouho, dokud nedostanete těstíčko, se kterým půjde dobře pracovat. Vyválíme z něj kouličky o velikosti většího vlašského ořechu. Vaříme v osolené vodě, stačí 8 minut. Uvařené knedlíčky dáme do omáčky ke květáku.
5) Jako přílohu uvaříme normální široké nudle.
Zdroj: Zadělávané kuře s květákem, strouhankovými knedlíčky a širokými nudlemi; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/recepty-ze-dvojky-karoliny-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 05.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář