Ingredience
- 125 g hladké mouky
- Sůl
- Cukr
- 2 vejce
- 200 ml hladkého mléka
- 25 g másla
- Olej
Na ozdobení:
- Jahodový džem
- Čerstvé jahody
- Šlehačku
- Moučkový cukr
Jahody očistíme a zbavíme stopek. V rendlíku si rozpustíme máslo. Vyklepnutá vejce zalijeme mlékem a rozmícháme. Do mísy si dáme mouku, cukr, skořici a rozmíchané vejce s mlékem. Důkladně promícháme. Přidáme sůl a rozpuštěné máslo. Opět promícháme a necháme 20 minut odpočívat v lednici.
Rozpálíme si olej a začneme palačinky opékat. Rozlijeme si těsto na pánev, a až se nám propečou okraje, palačinku obrátíme.
Palačinku můžeme potřít džemem, složit do trojúhelníku a ozdobit ji šlehačkou, jahodami a moučkovým cukrem.
Zdroj: Základní těsto na palačinky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1870-zakladni-testo-na-palacinky/ [On-line 04.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář