- 1 vejce
- 5 lžic hladké mouky
- 1 vanilkový cukr
- 5 lžic mléka
- 250 g sušených švestek
- 0,5 l oleje na pečení
- 100 g strouhané čokolády
- 50 g moučkového cukru
- špetka soli
Z vejce, mouky, vanilkového cukru, mléka a soli vymícháme hladké těsto. Necháme je odpočinout, aby mouka nebobtnala. Olej zahřejeme v menším hrnci na teplotu, při které se kapka vlitého těsta začne okamžitě smažit. Švestky vypeckujeme, nabodneme na vidličku, obalíme v těstíčku, ponoříme do tuku a upečeme dozlatova. Necháme v sítu okapat a na ubrousku zbavíme přebytečného tuku. Prochladlé zákusky obalíme ve strouhané čokoládě a pocukrujeme.
Poslední tip, trik či komentář