reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zámečnický učeň

  • 1 vejce
  • 5 lžic hladké mouky
  • 1 vanilkový cukr
  • 5 lžic mléka
  • 250 g sušených švestek
  • 0,5 l oleje na pečení
  • 100 g strouhané čokolády
  • 50 g moučkového cukru
  • špetka soli

Z vejce, mouky, vanilkového cukru, mléka a soli vymícháme hladké těsto. Necháme je odpočinout, aby mouka nebobtnala. Olej zahřejeme v menším hrnci na teplotu, při které se kapka vlitého těsta začne okamžitě smažit. Švestky vypeckujeme, nabodneme na vidličku, obalíme v těstíčku, ponoříme do tuku a upečeme dozlatova. Necháme v sítu okapat a na ubrousku zbavíme přebytečného tuku. Prochladlé zákusky obalíme ve strouhané čokoládě a pocukrujeme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.