reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ZAPEČENÉ BRAMBORY S BRYNZOU

Potřebujeme:

  • 1 kg brambor uvařených ve slupce
  • 25 dkg brynzy
  • 1/4 l mléka
  • 2 žloutky
  • 10 dkg slaniny vcelku
  • 2 cibule
  • 6 utřených stroužků česneku
  • 1 lžíce oleje
  • sůl

Oloupané vařené brambory nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozškvařte slaninu a osmahněte cibulku dosklovata.
Brynzu smíchejte s mlékem, česnekem a žloutky.
Na dno vymazané zapékací mísy vrstvěte část slaniny s cibulkou, polovinu osolených brambor, další cibuli a zbytek brambor. Zalijte brynzovým mlékem a dejte zapéct do trouby předehřáté na 200°C. Pečte 20 minut dozlatova, poté zvyšte teplotu na 220°C a dopečte ještě 10 minut, aby se na bramborech udělala kůrčička.

Zdroj:  ZAPEČENÉ BRAMBORY S BRYNZOU; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://doma.nova.cz/clanek/stihlaafit/u-haliny-v-kuchyni-vsechny-recepty-z-prvniho-dilu.html [On-line 08.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.