Potřebujeme:
- 1 kg brambor uvařených ve slupce
- 25 dkg brynzy
- 1/4 l mléka
- 2 žloutky
- 10 dkg slaniny vcelku
- 2 cibule
- 6 utřených stroužků česneku
- 1 lžíce oleje
- sůl
Oloupané vařené brambory nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozškvařte slaninu a osmahněte cibulku dosklovata.
Brynzu smíchejte s mlékem, česnekem a žloutky.
Na dno vymazané zapékací mísy vrstvěte část slaniny s cibulkou, polovinu osolených brambor, další cibuli a zbytek brambor. Zalijte brynzovým mlékem a dejte zapéct do trouby předehřáté na 200°C. Pečte 20 minut dozlatova, poté zvyšte teplotu na 220°C a dopečte ještě 10 minut, aby se na bramborech udělala kůrčička.
Zdroj: ZAPEČENÉ BRAMBORY S BRYNZOU; TV Nova U Haliny v kuchyni http://doma.nova.cz/clanek/stihlaafit/u-haliny-v-kuchyni-vsechny-recepty-z-prvniho-dilu.html [On-line 08.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář