Pro 4 osoby
- 12 velkých žampionů
- 1 cibule
- 250g listového špenátu
- 60 g másla
- sůl
- pepř
- 2 rajčata
- 700 g taveného sýr
- 3 lžíce strouhanky
- čerstvé bylinky na ozdobení
Postup
1. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a vyřízneme nožičky, které pak nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Špenát přebereme, opláchneme pod vodou a velkým nožem nakrájíme na kousky.
2. Troubu zahřejeme na 180°C. Polovinu másla rozpustíme na větší pánvi a necháme v něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené žampionové nožičky a kousky špenátu a podle přání je ochutíme solí, pepřem a 3 minuty je podusíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky a přidáme ke špenátu. Také sýr nakrájíme na malé kousky a nakonec přidáme k ostatním přísadám. Vše znova okořeníme.
3. Špenátovou směs naplníme do žampionových kloboučků, a ty pak uložíme do tukem vymazané zapékací formy. Houby posypeme strouhankou a rozdělíme na ně kousky z 30 g másla. Pečeme je v troubě 15 minut. Vyjmeme, upravíme je na talíř a můžeme je ozdobit čerstvými bylinkami.
Příprava: asi 25minut
Na osobu: cca 270 kcal, 1130 kJ, bílkoviny: 8 g, tuky: 19 g, sacharidy: 15 g, cholesterol. 36 mg
Poslední tip, trik či komentář