reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečené žampiony plněné pikantní nádivkou se špenátem a sýrem

Pro 4 osoby

  • 12 velkých žampionů
  • 1 cibule
  • 250g listového špenátu
  • 60 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 2 rajčata
  • 700 g taveného sýr
  • 3 lžíce strouhanky
  • čerstvé bylinky na ozdobení

Postup
1. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a vyřízneme nožičky, které pak nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Špenát přebereme, opláchneme pod vodou a velkým nožem nakrájíme na kousky.
2. Troubu zahřejeme na 180°C. Polovinu másla rozpustíme na větší pánvi a necháme v něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájené žampionové nožičky a kousky špenátu a podle přání je ochutíme solí, pepřem a 3 minuty je podusíme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky a přidáme ke špenátu. Také sýr nakrájíme na malé kousky a nakonec přidáme k ostatním přísadám. Vše znova okořeníme.
3. Špenátovou směs naplníme do žampionových kloboučků, a ty pak uložíme do tukem vymazané zapékací formy. Houby posypeme strouhankou a rozdělíme na ně kousky z 30 g másla. Pečeme je v troubě 15 minut. Vyjmeme, upravíme je na talíř a můžeme je ozdobit čerstvými bylinkami.
Příprava: asi 25minut
Na osobu: cca 270 kcal, 1130 kJ, bílkoviny: 8 g, tuky: 19 g, sacharidy: 15 g, cholesterol. 36 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.