reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapečený květák v krému

  • 1 větší květák
  • 100 g vařeného uzeného masa
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 125 ml mléka
  • 2 žloutky
  • citrónová šťáva
  • sníh z 2 bílků
  • sůl

Květák uvaříme ve slané vodě. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, mlékem a trochou vody z květáku ji rozředíme na kaši. Necháme chvíli povařit a prochladnout, pak do ní zamícháme žloutky, citrónovou šťávu a sníh z bílků. Část tohoto krému nalijeme do ohnivzdorné nádoby nebo do vymazaného a vysypaného pekáčku, rozložíme na něj růžičky vařeného květáku, posypeme nasekaným masem, zalijeme zbylým krémem a pečeme v troubě asi půl hodiny.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.