Zapékané plněné palačinky
Plněné drůbežím masem a zeleninou
Pro 1 osobu
- 75 g hl. mouky
- 1 vejce
- 125 ml mléka
- sůl
- strouh. muškát. oříšek
- 100 g kuřecích prsou
- 1 lžička másla
- pepř
- špetka majoránky a tymiánu
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- po 1/2 červené a zelené papriky
- 50 ml vývaru
- 1 lžíce octa
- 1 lžička medu
- 1 lžička másla
- 50 g strouhaného eidamu
Postup
1. Mouku, vejce a mléko dáme do mísy a vypracujeme těsto. Osolíme a okořeníme je špetkou muškátu a dáme krátce odpočinout.
2. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a na pánvi na másle je dozlatava opečeme. Osolíme, opepříme a dochutíme je tymiánem a majoránkou. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Papriky omyjeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Vše přidáme k masu a orestujeme. Přilijeme vývar, vmícháme ocet a med a na vydatném ohni necháme, až se všechna tekutina vydusí.
3. Troubu zahřejeme na 200 °C. Na rozehřátém másle na druhé pánvi opečeme asi 3 palačinky. Rozložíme na ně směs z drůbežího masa se zeleninou a palačinky zavineme. Vložíme je do tukem vymazané formy, posypeme je strouhaným sýrem a asi
10 minut je zapékáme.
Příprava: asi 50 minut
Na osobu: cca 870 kcal; 3640 kJ; bílkoviny: 53 g; tuky: 36 g; sacharidy: 80 g; cholesterol: 373 mg
Poslední tip, trik či komentář