4 porce
- 1 balení listového těsta
- 15 dkg vlasových nudlí
- 25 dkg tvarohu
- 2 vejce
- 5 dkg másla
- 15 dkg práškového cukru
- 1 dl zakysané smetany
- 5 dkg rozinek
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 1 citron
Nejprve uvaříme těstoviny a necháme je vychladnout. Rozinky namočíme do mírně ohřátého vína „Badacsonyi Szürkebarát”, aby nasákly aroma z vína.
Důkladně promícháme máslo, cukr a vaječné žloutky, přidáme rozdrolený tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, rozinky a nastrouhanou citrónovou kůru. Směs zjemníme sněhem ušlehaným z vaječných bílků.
Plát listového těsta položíme na pekáč vymazaný máslem, rozprostřeme náplň a nakonec vše přikryjeme plátem těsta, které přečnívá po stranách pekáče. Zakapeme rozpuštěným máslem a na 25 až 30 minut vložíme péct do trouby předehřáté na 160-170 °C.
Po upečení necháme krátce odpočinout, rozřežeme na kostky a před podáváním můžeme ještě posypat práškovým cukrem.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3603
Poslední tip, trik či komentář