reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapékané těstoviny „vargabéleš” s rozinkami namočenými do vína – doporučujeme podávat s vínem „Badacsonyi Szürkebarát” (pozdní s

4 porce

  • 1 balení listového těsta
  • 15 dkg vlasových nudlí
  • 25 dkg tvarohu
  • 2 vejce
  • 5 dkg másla
  • 15 dkg práškového cukru
  • 1 dl zakysané smetany
  • 5 dkg rozinek
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 1 citron

Nejprve uvaříme těstoviny a necháme je vychladnout. Rozinky namočíme do mírně ohřátého vína „Badacsonyi Szürkebarát”, aby nasákly aroma z vína.

Důkladně promícháme máslo, cukr a vaječné žloutky, přidáme rozdrolený tvaroh, zakysanou smetanu, vanilkový cukr, rozinky a nastrouhanou citrónovou kůru. Směs zjemníme sněhem ušlehaným z vaječných bílků.

Plát listového těsta položíme na pekáč vymazaný máslem, rozprostřeme náplň a nakonec vše přikryjeme plátem těsta, které přečnívá po stranách pekáče. Zakapeme rozpuštěným máslem a na 25 až 30 minut vložíme péct do trouby předehřáté na 160-170 °C.

Po upečení necháme krátce odpočinout, rozřežeme na kostky a před podáváním můžeme ještě posypat práškovým cukrem.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3603

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.