4 porce
- slunečnicový olej
- 1 lžička celého římského kmínu
- 1 menší cibule
- 4 brambory
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička směsi „garam masala“
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička kari „vegetable curry“
- sůl
- 1 lžička semínek koriandru
- 2 lžíce pasty z čerstvého česneku a zázvoru
- špetka pálivé mleté papriky
- voda
- 1 cuketa
- 4 rajčata
- hrst čerstvého koriandru
- 1 dl smetany
Na oleji osmahneme celý římský kmín, cibuli nakrájenou na půlkolečka, oškrábané a na menší kusy nakrájené brambory, okořeníme kurkumou, směsí garam masala, mletým římským kmínem, směsí vegetable curry, solí, semínky koriandru, česnekovo-zázvorovou pastou, špetkou pálivé mleté papriky, společně osmahneme, podlijeme vodou a vaříme asi 5 minut.
Mezitím si nakrájíme rajčata na plátky, cuketu podélně rozkrojíme, odstraníme semeník a nakrájíme také na plátky. Do bramborové směsi přidáme nejprve cuketu, podusíme, poté rajčata, sekaný čerstvý koriandr, vmícháme smetanu, podusíme 3 minuty a servírujeme.
Zdroj: Zeleninové kari; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1208 [On-line 16.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář