- 6 lžic oleje
- 1 velká cibule
- sůl
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 mrkev
- 1 batáta
- kousek pórku
- několik růžiček brokolice
- zeleninový vývar s mořskou řasou Wakame
- čerstvá bazalka a plocholistá petrželka
- 1 hrnek vařených fazolí Adzuki
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce vody
- sójová omáčka
- jablečný ocet
Na oleji osmahneme cibuli do sklovata, osolíme, vmícháme sladkou papriku a na malé kousky nakrájenou mrkev, dobře opečeme, poté přidáme batátu, pórek, krátce osmahneme, nakonec vložíme růžičky brokolice a zalijeme vývarem. Povaříme, až je zelenina měkká na skus, zahustíme škrobem zamíchaným ve vodě, provaříme 2 minuty, dochutíme sójovou omáčkou a jablečným octem.
Podáváme s rýží basmati.
Zdroj: Zeleninový guláš s fazolemi adzuki a rýží basmati; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1407-zeleninovy-gulas-s-fazolemi-adzuki-a-ryzi-basmati// [On-line 29.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář