Zeleninový knedlík:
- 1 veku
- hrst cukety
- hrst ředkviček
- hrst cibule
- 2 jarní cibulky, petrželka
- 1 lžíce másla
- 3 vejce
- muškátový květ
- ¼ l mléka
- sůl, pepř
- máslo, strouhanku
Kotlety, omáčka:
- 2 kotlety
- 4 lžíce hladké mouky
- olej
- sójová omáčka
- 2 lžíce kapary
- sůl, pepř
- šálek smetany
- ½ lžičky solamylu
- 1 lžíce vody
- 1 lžíce másla
Nakrájíme veku na kostky, nasypeme do mísy a zalijeme čtvrt litrem mléka. Přidáme cuketu, ředkvičky a jarní cibulku nakrájené na kostičky, potom petrželku, muškátový květ, sůl, pepř a tři vejce. Vše smícháme a nasypeme do předem máslem s strouhankou vysypané bábovkové fromy. Poklademe nakrájeným máslem a dáme péct na 30 minut na 180 stupňů do trouby.
Kotlety naklepeme a obalíme v mouce. Zprudka je opečeme na oleji z obou stran a vyndáme. Na pánev dáme máslo, kapary, sójovou omáčku a smetanu. Promícháme a zahustíme škrobovou moukou se lžící vody. Necháme asi 5 minut povařit. Podáváme s nakrájeným knedlíkem.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zeleninovy-knedlik-a-kotlety-s-kaparovou-omackou.html
Poslední tip, trik či komentář