reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninový knedlík a kotlety s kaparovou omáčkou

Zeleninový knedlík:

  • 1 veku
  • hrst cukety
  • hrst ředkviček
  • hrst cibule
  • 2 jarní cibulky, petrželka
  • 1 lžíce másla
  • 3 vejce
  • muškátový květ
  • ¼ l mléka
  • sůl, pepř
  • máslo, strouhanku

Kotlety, omáčka:

  • 2 kotlety
  • 4 lžíce hladké mouky
  • olej
  • sójová omáčka
  • 2 lžíce kapary
  • sůl, pepř
  • šálek smetany
  • ½ lžičky solamylu
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžíce másla

Nakrájíme veku na kostky, nasypeme do mísy a zalijeme čtvrt litrem mléka. Přidáme cuketu, ředkvičky a jarní cibulku nakrájené na kostičky, potom petrželku, muškátový květ, sůl, pepř a tři vejce. Vše smícháme a nasypeme do předem máslem s strouhankou vysypané bábovkové fromy. Poklademe nakrájeným máslem a dáme péct na 30 minut na 180 stupňů do trouby.

Kotlety naklepeme a obalíme v mouce. Zprudka je opečeme na oleji z obou stran a vyndáme. Na pánev dáme máslo, kapary, sójovou omáčku a smetanu. Promícháme a zahustíme škrobovou moukou se lžící vody. Necháme asi 5 minut povařit. Podáváme s nakrájeným knedlíkem.

Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zeleninovy-knedlik-a-kotlety-s-kaparovou-omackou.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.