reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninový nákyp

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 300 g mrkve
  • 300 g červené řepy
  • 300 g kedluben
  • 3 vejce
  • 120 ml zakysané smetany
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • 1 lžíci mletého nového koření
  • 1 lžíci mletého kmínu
  • 1 lžičku mletého zázvoru
  • tuk na vymazání formy nebo pečicí papír

Řepu omyjeme a uvaříme doměkka, pak ji oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev a kedlubny také nakrájíme na kousky a zvlášť je uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak je scedíme a necháme okapat. Každý druh zeleniny nakonec samostatně rozmixujeme a šťávu z nich také necháme okapat přes sítko.
Do každé zeleninové kaše zamícháme jedno vejce, třetinu smetany, osolíme a opepříme. Červenou řepu dochutíme citrónovou šťávou a novým kořením, pyré z mrkve kmínem a pyré z kedluben zázvorem. Zapékací formu plníme řepou, mrkvovou kaší, poté kedlubnami a poslední vrstvou bude mrkev, kterou přikryjeme alobalem. Formu postavíme do pekáče s horkou vodou. Pečeme při 160 °C pomalu asi 90 minut. Nákyp podáváme teplý i studený.
Doba přípravy asi 120 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.