reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zelný salát s jablky

4 porce:

  • 1 středně velká hlávka bílého zelí
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 2 kyselejší jablka
  • 1 větší mrkev
  • 1 lžíce octa
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička drceného kmínu
  • bílý mletý pepř, sůl
  • zelené bylinky na ozdobu

Z hlávky zelí odstraníme vrchní listy a rozkrojíme ji na čtvrtky. Jednotlivé čtvrtky zelí nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do velké mísy. Přelijeme asi 1 litrem vroucí vody, promícháme a vodu slijeme. Spařené zelí osolíme, přidáme drcený kmín, promícháme a necháme odležet. Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k zelí. Omytá jablka zbavíme jádřince, nakrájíme na kostky a přidáme do mísy. Na pánvi rozehřejeme máslo. Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, na pánvi ji zesklovatíme, necháme vychladnout a přidáme do zelí. Nakonec zelný salát ochutíme octem, citrónovou šťávou, cukrem, bílým mletým pepřem a podle chuti můžeme ještě přisolit. Důkladně vše promícháme. Hotový salát necháme v lednici proležet. Před podáváním jej posypeme najemno nakrájenými bylinkami.
Doba přípravy: asi 35 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.