Pro 4 osoby si připravíme:
- 8 rohlíků z předešlého dne
- 3 vejce
- 400 ml mléka
- špetku soli
- 700 g jablek
- šťávu z 1 citronu
- 1 lžička mleté skořice
- 80 g cukru
- 50 g rozinek
- 50 g másla
- tuk na vymazání a strouhanku na vysypání pekáčku
Rohlíky nakrájíme na plátky zhruba jeden cm silné a namočíme je do mléka rozmíchaného s vejci a špetkou soli.
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Cukr promícháme se skořicí.
Do vymazaného a vysypaného pekáčku postupně vrstvíme rohlíky a jablka tak, aby poslední vrstvu tvořily rohlíky.
Každou vrstvu jablek posypeme skořicovým cukrem a rozinkami.
Na vrchní vrstvu rohlíků rozložíme vločky másla. Pak žemlovku vložíme do trouby vyhřáté na teplotu kolem 160 °C a pečeme přibližně 30 minut.
Poslední tip, trik či komentář