reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žemlovka s jablky a rozinkami

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 8 rohlíků z předešlého dne
  • 3 vejce
  • 400 ml mléka
  • špetku soli
  • 700 g jablek
  • šťávu z 1 citronu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 80 g cukru
  • 50 g rozinek
  • 50 g másla
  • tuk na vymazání a strouhanku na vysypání pekáčku

Rohlíky nakrájíme na plátky zhruba jeden cm silné a namočíme je do mléka rozmíchaného s vejci a špetkou soli.

Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Cukr promícháme se skořicí.

Do vymazaného a vysypaného pekáčku postupně vrstvíme rohlíky a jablka tak, aby poslední vrstvu tvořily rohlíky.
Každou vrstvu jablek posypeme skořicovým cukrem a rozinkami.

Na vrchní vrstvu rohlíků rozložíme vločky másla. Pak žemlovku vložíme do trouby vyhřáté na teplotu kolem 160 °C a pečeme přibližně 30 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.