reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žemlovka z celozrnného pečiva

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 celozrnné rohlíky,
  • ½ litru mléka,
  • 4 jablka,
  • hrst rozinek,
  • nahrubo nasekané vlašské ořechy,
  • třtinový cukr,
  • skořice,
  • 2 vejce,
  • margarín

Celozrnné rohlíky nakrájíme na kolečka. Do mísy nalijeme 2/3 mléka a pečivo do něj namočíme. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké plátky. Smícháme je s rozinkami, třtinovým cukrem a ořechy.

Vymažeme zapékací mísu margarínem a vyskládáme do ní 1 vrstvu namočených rohlíků. Pak vrstvu jablek. Vrstvíme, dokud nám stačí ingredience a ukončíme vrstvou namočených rohlíků. Ušleháme dvě vajíčka se zbytkem mléka a přelijeme na žemlovku. Navrch dáme pár kousků margarínu a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi na 30 minut.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/zemlovka-z-celozrnneho-peciva-24-2-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.