4 porce:
- 2 kg čerstvých stávek
- 8 stroužků česneku
- 150 ml olivového oleje (extra virgine)
- svazek petrželky s hladkými listy
- 200 ml suchého bílého vína
- 1 feferonka
Slávky okartáčujte a dobře omyjte. Česnek oloupejte a jemně nasekejte. Feferonku jemně nasekejte. Pokud nechcete, aby jídlo bylo pálivé, odstraňte semínka. V hrnci zahřejte olej, přidejte česnek a feferonku a lehce je opečte. Pak přidejte slávky, podlijte je vínem, přidejte nesekanou petrželku, přiklopte pokličkou a vařte tak dlouho, dokud se všechny neotevřou. Solit nemusíte, protože slávky pustí slanou vodu. Podávejte na hlubokých talířích.
Zdroj: Makro propagační materiály pořadu S Italem v kuchyni
Poslední tip, trik či komentář