- 1 salátová okurka
- 2 rajčata
- 2 středně velké cibule
- sůl
- 1 lžíce bylinkové hořčice
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce octa
- 700 g smetany
- snítka čerstvé bazalky
- pepř
- špetka cukru
Okurku omyjeme a podélně nakrájíme. Jádra odstraníme lžičkou. Rajčata spaříme a oloupeme. Poté je rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky. Oloupeme a posekáme cibuli. Pokrájenou zeleninu osolíme. Necháme odležet minimálně hodinu. Na zálivku utřeme olej s hořčicí, octem a smetanou. Omyjeme, osušíme a nadrobno nakrájíme bazalku. Přidáme do zálivky. Osolíme, opepříme a osladíme.
Podávejte s toasty nebo bílou bagetou.
Poslední tip, trik či komentář