- 400g linguine (špaget)
- 1dcl olej extra virgin
- 16 mražených krevet celých i s hlavou
- 4 stroužky česneku
- 2 menší cukety
- 1 dcl bílého vína
- 1 feferonka
- hrst petrželové natě
Postup
Čištění krevet – otrháme hlavičky, vyloupneme krevetu ze skořápky, po hřbetu rozřízneme nožem a vyndáme střívko.
Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě.
Na studenou pánev dáme olej, česnek dlaní rozmáčkneme, opečeme do zlatova a vyndáme. Do pánve vhodíme krevetová telíčka a hlavy, cuketu nakrájenou na nudličky, nasekanou feferonku. Chvíli necháme restovat, poté vyndáme hlavy, vymačkáme je do pánve, zalijeme vínem a přidáme nasekanou petrželku.
Těstoviny dovaříme v omáčce, aby se chutě spojily.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [18.10.2009]
Poslední tip, trik či komentář