reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pikantní okurka

 

  • 600 g salátové okurky
  • na špičku nože chilli koření
  • lžička soli
  • citrónová šťáva (zhruba z 1/2 citronu)
  • 0,5 dl vody
  • 1/2 hlávky salátu
  • 1/2 svazku ředkviček
  • 2 pecičky umělého sladidla

Okurky oloupeme, nakrájíme na kostky, posypeme solí a chilli kořením a necháme asi hodinu odstát. Ředkvičky a salát očistíme a omyjeme. Citrónovou šťávu s vodou trochu zahřejeme a rozpustíme v ní umělé sladidlo. Z odstátých okurek slijeme tekutinu a potom je přelijeme nálevem z citronu, vody a sladidla. Na talířek dáváme list hlávkového salátu, na něj okurkový salát a zdobíme plátky ředkviček.
Podávejte jako salát k bramborám a pečenému nebo grilovanému masu.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.