reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pesce persico alla mugnaia – Sladkovodní okoun v citronové omáčce

  • 4 filety okouna (600g)
  • 1,5dcl olej extra virgin
  • 2 větší citrony
  • 50g másla
  • sůl
  • 30g hladké mouky 00

Očištěného okouna bez kůže (čistý filet) osolíme, obalíme lehce v mouce a oklepeme, aby zůstala jen tenká vrstva mouky.
Na pánev dáme olej, filety z obou stran opečeme, z každé strany cca 2min, aby měly zlatavý nádech, ne hnědý.
Olej odstraníme, na filety vykapeme citron, po chvilce přidáme vodu nebo vývar, povaříme na mírném ohni, až vznikne omáčka zbarvená do žluta.
Nakonec vyndáme filety, do pánve vhodíme kousek másla obaleného v mouce a vznikne nám požadovaná omáčka.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [18.10.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.