- 4 filety okouna (600g)
- 1,5dcl olej extra virgin
- 2 větší citrony
- 50g másla
- sůl
- 30g hladké mouky 00
Očištěného okouna bez kůže (čistý filet) osolíme, obalíme lehce v mouce a oklepeme, aby zůstala jen tenká vrstva mouky.
Na pánev dáme olej, filety z obou stran opečeme, z každé strany cca 2min, aby měly zlatavý nádech, ne hnědý.
Olej odstraníme, na filety vykapeme citron, po chvilce přidáme vodu nebo vývar, povaříme na mírném ohni, až vznikne omáčka zbarvená do žluta.
Nakonec vyndáme filety, do pánve vhodíme kousek másla obaleného v mouce a vznikne nám požadovaná omáčka.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [18.10.2009]
Poslední tip, trik či komentář